Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś zawijana z kabanosem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 3 sztuki
kabanos 2 sztuki
ser żółty 10 dag
liście selera 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś zawijana z kabanosem

Pierś kurczaka lekko zbijamy tłuczkiem.Oprószamy przyprawą do kurczaka,odstawiamy na godzinę do lodówki.Ser kroimy w grube słupki,kabanosa kroimy na kawałki wielkości piersi kurczaka.Pierś kurczaka posypujemy zieleniną.Na każdej piersi układamy po kawałku kabanosa,ser żółty,zwijamy pierś w rulonik.Spinamy wykałaczką,panierujemy i obsmażamy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 22.02.2012 23:11
ooooooooooo
zuzanna6 13.11.2010 08:40
Pomysłowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak