Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety wieprzowe do sosu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
sól
pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety wieprzowe do sosu

Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę.
Bułkę tartą wcześniej namoczyć w niewielkiej ilości wody, odcisnąć, dodać razem z cebulą, solą i pieprzem do mięsa mielonego.
Dokładnie wymieszać składniki.
Formować małe kulki, obsmażyć na tłuszczu i dodać do sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak