Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z serem ementalerem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ementaler 8 plasterków
chleb 4 kromki
pomidory 3 szt
zielona papryka (świeża) 0,5 strąka
oliwki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z serem ementalerem

Podrumienić ser np. w tosterze albo na patelni, pokroić w trójkąty. Pomidory i oliwki pokroić w plastry, a paprykę w paski. Na każdy kawałek chleba położyć plasterek pomidora i sera. Dodac po kilka pasków papryki oraz plasterków oliwki (jeżeli ktoś nie lubi to nie musi dawać oliwek). Rozgrzać piekarnik do 225 st., ułożyć tosty na blasze, zapiekać do rozpuszczenia się sera.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.12.2012 00:22
śniadanie z takimi tostami,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak