Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna palma 2 kostka
mąka 2,5 szklanki
kakao 10 dag
jaja 6 sztuk
woda 8 łyżeczek
cukier 40 dag
spirytus 6 łyżeczek
śmietana 18 proc 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżki
cukier puder wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Placek czekoladowy

Margarynę utrzeć na masę. Dodawać na przemian żółtka, cukier i kakao. Następnie dodać wodę i spirytus. Dalej dodawać mąkę, proszek do pieczenia i śmietanę, a na koniec pianę zrobioną z 6 białek. Wylać na blachę. Piec około 50 minut w 180 st. Na koniec kiedy wyjmiemy posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.04.2012 13:08
rewelacja;)
tomek18 21.07.2011 11:19
super
smakoszek 19.07.2011 10:37
pyszniutki
Juleczka20 16.07.2011 06:57
pyszne
iwa643 13.07.2011 09:42
fajne
Kate131 03.04.2011 16:13
smaczne
IlonaAlbertos 10.02.2011 00:33
Lubię takie ciasta.
halinka1011 06.02.2011 10:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak