Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz zabielany z fasolą i mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 30 dkg
buraki 40 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
fasola 25 dkg
Kwas burakowy 250 ml
śmietana 150 ml
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
posiekana zielenina 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz zabielany z fasolą i mięsem

Fasolę zalać wodą, posolić i gotować do miękkości.
Pokrojone w kostkę mięso gotować pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną włoszczyznę. Buraki pokroić, zalać wrzątkiem i gotować 20 minut.
Wszystkie składniki zupy połaczyć, zabielić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Doprawić solą, pieprzem, kwasem burakowym, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 06.02.2011 10:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak