Sposób przygotowania

* koko = kakao

CIASTO: Białka ubić na sztywno. Orzechy zmielić. Dodać puder, łyżką wmieszać orzechy i kokos. Piec ok. 25 minut. Wystudzić.
MASA: Żółtka utrzeć z suchym budyniem z torebki, wlać do mleka, wymieszać i zagotować. Następnie wystudzić. Utrzeć margarynę z 3 łyżkami cukru pudru, dodać zimny wcześniej przygotowany budyń żółtek i budyniu. Cytrynową galaretkę rozpuścić w szklance zimnej wody. Gdy zacznie tężeć dodać ją do masy. Dokładnie wymieszać. Zrobić galaretkę wiśniową. Masę wyłożyć na ciasto. Ułożyć delicję, udekorować na około, i zalać tężejącą wiśniową galaretką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    pyszności
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    Przepraszam za błąd, ma być 15 dag KAKAO a nie jak jest: 15 dag koko,
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda bajecznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    super ciacho:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda i pewno smakuje znakomicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super, super, super...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super ciast;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    Zjadlabym taki serniczek
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smakowitość
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    same smakołyki :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pychotka,nie bez powodu ma taką nazwę:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !