Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżu z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki marynowane 1 słoik
szynka gotowana 20 dag
ogórek kiszony 2 szt
majonez 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki 2 łyzki
jajko ugotowane na twardo 3 szt
ryż 1 (ugotowany)
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżu z pieczarkami

Pieczarki, obrane jablka, ogórki i jajka pokroić w kostkę. Szynkę w paseczki. Wszystkie składniki połączyć z ryżem, dodać majonez, przyprawić do smaku i wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę, posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.12.2012 22:07
Fajne połączenie składników.
olkaaa 10.10.2012 11:06
bardzo fajna sałatka
Motorek 01.04.2012 11:11
uwielbiam sałatki z pieczarkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak