Sposób przygotowania

50 g cukru skarmelizować,dadac 3 łyżki wody i mieszajac zagotować.jabłka pokroic na ósemki,usunac gniazdka nasienne,włożyc do karmelu i dusic 3-4 minuty.wystudzić.spod formy zaroodpornej wylozyc herbatnikami. wanilię rozdrobic,zagotowac z mlekiem i 100g cukru.do mleka wsypac kaszke,wymieszac i odstawic.zółtka roztrzepac,wymieszac z kaszka,a białka ubic na sztywno i tez dodac do kaszki.do formy wkladac na przemian po lyzce jablek i lyzce kaszki,zapiekac ok 30min w 200 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Zamiast wanilii dam cynamon i będzie smak ulubionej szarlotki! Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Josef1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny przepis
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !