Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 1 szt
woda 1 szkl
jagody 1/2 kg
oliwa 1 łyżka
śmietanka 150 ml
cukier puder 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, dodać oliwę, wlewać ciepłą wodę i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować. Wycinać szklanką krążki, nakładać owoce, złożyć na pół i dokładnie zlepiać brzegi. Pierogi wrzucać do wrzącej osolonej wody, zamieszać . Gotować 3 minuty od chwili wypłynięcia na wierzch. Podawać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 03.11.2013 19:21
takie pierożki nigdy mi się nie znudzą, żeby tylko był ktoś taki, co by je ciągle dorabiał.... :)
IlonaAlbertos 25.07.2012 22:08
Uwielbiam pierogi z jagodami.
Wafelek2601 29.06.2011 08:56
uwielbiam, koniecznie muszę zrobić
kochanyptysiu 10.02.2011 11:20
boskie!
mirosława4 06.02.2011 13:53
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak