Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, dodać oliwę, wlewać ciepłą wodę i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować. Wycinać szklanką krążki, nakładać owoce, złożyć na pół i dokładnie zlepiać brzegi. Pierogi wrzucać do wrzącej osolonej wody, zamieszać . Gotować 3 minuty od chwili wypłynięcia na wierzch. Podawać z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    boskie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam, koniecznie muszę zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam pierogi z jagodami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takie pierożki nigdy mi się nie znudzą, żeby tylko był ktoś taki, co by je ciągle dorabiał.... :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !