Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona karkówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata
oliwa
czosnek 3 ząbki
sól
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona karkówka

karkówkę umyć i osuszyć,przygotować marynatę z podanych składników wszyskie wymieszać wraz z posiekanym czosnkiem i natrzeć przygotowaną marynatą karkówkę po czym odstawić w chłodne miejsce na ok.2-3godz następnie upiec z każdej strony na rumiano zalać wodą i gotować aż karkówka będzie miękka wyjąć z sosu wystudzić kroić cienkie plasterki i podawać z pieczywem na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 28.03.2013 22:23
Bardzo lubię takie mięsko
Angelika10 04.09.2011 22:23
Pycha
MAR3STA 06.02.2011 17:17
ja to bum samą wyjadała;)
Monika193
Monika193 06.02.2011 15:29
ja również uwielbiam karkóweczkę
IKrakowianka 06.02.2011 11:09
Super mięsko i na kolacje do chleba i do obiadu z sosem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak