Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty kiszonej

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
boczek wędzony 15 dag
wędlina 40 dag
mięso wieprzowe 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ketchup 2 łyżki
czosnek 2 zabki
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 2 łyżki
kapusta biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty kiszonej

Kapuste ugotować z liściem laurowym, odcedzić. Boczek i mięso pokroić w kostkę i lekko zrumienić na patelni, dodać smalec, pokrojoną wędlinę, posiekaną cebulę i wszystko razem przesmażyć. Dodać przecier pomidorowy, ketchup, rozgnieciony czosnek i połączyć z kapustą, wymieszać. Podlać odrobiną wody i chwlę dusić. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.02.2014 20:26
Uwielbiam taki bigosik.
Monika193
Monika193 20.10.2011 17:38
uwielbiam bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak