Sposób przygotowania

Bulkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na oliwie. Mięso włożyć do miski dodać bułkę, cebulę, jajka, roztarty z solą czosnek,sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Formę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Połowę masy mięsnej włożyć do foremki, posypać pokrojonym w paseczki boczkiem i pokrojoną w słupki marchewką. Na to wyłożyć resztę masy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taką pieczeń, ale z marchewką nie robiłam jeszcze, muszę wypróbować.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się bardzo apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !