Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koprowa ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki konserwowe 4 duże
koper
marchew
ziemniaki 3
kefir
smakomyk
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Koprowa ogórkowa

Ziemniaki obrać,pokroić w małą kostkę i wrzucić do ok 750ml wody z kostką na żeberkach. Zagotować. Gdy będą prawie miękkie dodać marchew, tak samo pokrojoną w małe kawałeczki. Po chwili wrzucić ogórki ubrane ze skórki (można dodać trochę soku), wsypać sporą ilość kopru, doprawić smakomykiem lub inną przyprawą tego typu.Zdjąć z ognia, dodać łyżkę/2 kefiru. Wstawić na mały ogień i chwilę jeszcze potrzymać,mieszając by się nie zważyło. Przed podaniem posypać jeszcze koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak