Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta na budyniu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
margaryna 100g
cukier waniliowy
jajko
budyń śmietankowy
cukier
masło łyżka
mleko 400ml
sos truskawkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta na budyniu

Mąkę przesiać ze szczyptą soli, dodać margarynę,wodę,cukier waniliowy,żółtko i zagnieść ciasto. Schować do lodówki na pół h. Rozwałkować, wyłożyć formę i zapiec w 180stopniach ok15min. W tym czasie podgrzać 300ml mleka z łyżką masła. Pozostałe 100ml wymieszać z budyniem, cukrem jeśli nie ma go w budyniu i łyżeczką mąki. Do gotującego się mleka wlać rozrobione z budyniem i mieszać by nie było grudek. Na ciasto wyłożyć sos truskawkowy i budyń (letnia temperatura). Na wierzch pianę z pozostałego białka. Zapiec w piekarniku kolejne 15min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.07.2011 08:47
pycha,lubie słodkości
kate.500 18.04.2011 07:58
smaczne...
polly66 05.02.2011 21:53
wystudzić przed zjedzeniem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak