Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort serowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
mąka 3 łyżki
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masa
ser biały 1/2 kg
brzoskwinie 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 paczka
śmietana słodka 1/2 litra
cukier puder do smaku
galaretka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tort serowy

Z jaj, mąki, cukru i proszku upiec biszkopt.
Ser zmielić, brzoskwinie osączyć. Połączyć ser i sok z brzoskwiń, dodać cukier puder do smaku. Wszystko zmiksować, dodać śmietanę. Dokładnie wymieszać, połączyć z żelatyną. Na biszkopt ułożyć brzoskwinie, zalać masą serową oraz galaretką. Odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 21.08.2011 14:39
smaczny
Zoso 05.02.2011 21:48
ciekawy pomysl :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak