Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto tarte z amoniakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 3/4 szklanki
amoniak 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 opakowania
mąka krupczatka 1 szklanka
masa
budyń śmietankowy 2 sztuki
mleko 1/2 litra
cukier 8 łyżek
masło 1 kostka
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto tarte z amoniakiem

Jaja i cukier ubijać, dodawać mąkę i amoniak, ubijać, aż do powstania pęcherzyków, wylać na blachę wyłożoną pergaminem. Piec 20 minut. Gdy ostygnie przełożyć masą. Wierzch posypać gorzkim kakao.
Masa: Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem. Ciągle ucierając dodać mleko i budynie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.07.2011 10:22
smaczne
traktorek 26.02.2011 22:47
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak