Sposób przygotowania

1Z musztardy, pieprzu, sosu sojowe­go, czerwonego wina i oleju przy­gotować marynatę. Natrzeć nią żeberka, przykryć i odstawić.

2Żeberka ułożyć w brytfannie i upiec na górnym poziomie piekarnika, często obracając i polewając wyto­pionym tłuszczem, aby po obu stro­nach były chrupiące.

3Po 30 minutach pieczenia posypać żeberka solą wymieszaną z papryką. Ponownie polać wytopionym tłusz­czem, aby mięso dobrze nasiąkło przyprawami.

Rada:

Żeberka należy piec tuż pod elemen­tem grzewczym, obracając je co 5 mi­nut. Po zrumienieniu wstawić brytfan­nę z żeberkami na niższy poziom.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Aż slinka cieknie
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    ciekawe połączenie składników... żeberka muszą smakować wyśmienicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    wyglądają świetnie
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    coś dla moich męzczyzn....
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !