Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 l
serek topiony 200 g
śmietana 18-procentowa 120 g
mąka 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
pietruszka zielona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Do wrzącego wywaru włożyć pokrojone w kostkę serki topione i podgrzewać na małym ogniu pod przykryciem, aż serki się roztopią. Od czasu do czasu mieszać. Śmietanę posolić, rozkłócić z mąką. Łyżkę gorącej zupy wlać do śmietany, wymieszać, wlać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

niciapn 06.02.2011 11:16
musi być dobra :)
Zoso 05.02.2011 21:45
fajna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak