Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
orzechy włoskie 2,5 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
cukier puder 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat migdałowy 1/3 łyżeczki
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowy

Posiekane orzechy wymieszać z bułką tartą i proszkiem do pieczenia. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białości dodać orzechy z bułką tartą, ubitą pianę z białek i aromat. Całość delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej tortownicy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 35 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu polać polewa czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 24.12.2013 14:33
zapewne smaczny
Katarzyna59 04.12.2013 16:25
fajny biszkopt
Łukasz15 16.10.2012 18:14
smaczny
przejs 12.10.2011 13:57
brzmi megasmakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak