Sposób przygotowania

Przygotuj galaretkę, używając połowę wody zalecanej przez producenta. Następnie zostaw ją do ostygnięcia. Mandarynki przelej razem z zalewą do głębokiego naczynia, odłóż kilka cząstek mandarynek do dekoracji. Dolej jogurt naturalny, chwilę miksuj blenderem. Następnie dodaj ostudzoną galaretkę, dokładnie wymieszaj.
Deser rozlej do pucharków i wstaw na co najmniej 2 godziny do lodówki. Podawaj, gdy mus dobrze stężeje. Bitą śmietanę przygotuj przed podaniem deseru. śmietanę ubij na sztywną pianę, dodając cukier puder. Deser udekoruj cząstkami mandarynek, listkami świeżej mięty i różyczkami z bitej śmietany.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    orzezwiający, lekki, pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Zrobiłam z galaretką pomarańczową i bez mięty - jest pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !