Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem mandarynkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mandarynki w puszce w zalewie 2 puszki
jogurt naturalny 200 ml
śmietana kremówka 100 ml
cukier puder 2 łyżeczki
mięta świeża do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: krem mandarynkowy

Przygotuj galaretkę, używając połowę wody zalecanej przez producenta. Następnie zostaw ją do ostygnięcia. Mandarynki przelej razem z zalewą do głębokiego naczynia, odłóż kilka cząstek mandarynek do dekoracji. Dolej jogurt naturalny, chwilę miksuj blenderem. Następnie dodaj ostudzoną galaretkę, dokładnie wymieszaj.
Deser rozlej do pucharków i wstaw na co najmniej 2 godziny do lodówki. Podawaj, gdy mus dobrze stężeje. Bitą śmietanę przygotuj przed podaniem deseru. śmietanę ubij na sztywną pianę, dodając cukier puder. Deser udekoruj cząstkami mandarynek, listkami świeżej mięty i różyczkami z bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 10.01.2012 23:58
Zrobiłam z galaretką pomarańczową i bez mięty - jest pyszny
daria899 13.08.2011 12:56
pycha
owca441 30.04.2011 19:38
pyszny
teresa18 05.02.2011 20:30
orzezwiający, lekki, pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak