Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń czekoladowy z dżemem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
cukier 4 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
żółtko jajek 3 szt.
kakao 2 łyżki
dżem truskawkowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń czekoladowy z dżemem

3/4 litra mleka zagotować z cukrem i aromatem waniliowym. Mąkę i kakao wymieszać z żółtkami, dodać resztę (1/3 l) mleka. Dodać do gotującego się mleka (najlepiej przelać przez sitko, by nie było grudek). Gotować do zgęstnienia.
Do salaterek włożyć po łyżce dżemu zalać gorącym budyniem. Wierch udekorować również dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 27.04.2011 15:20
domowy budyń to jest to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak