Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnik z serem Brie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser brie 1/2 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
szynka 15 dag
cebula 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ciasto naleśnikowe 2 szklanki
zioła 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnik z serem Brie

Paprykę i wędlinę pokroić w niewielką kostkę, cebulę w piórka. Zrobić ciasto jak na naleśniki, ale w wersji na słono z solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Jajko roztrzepać z mlekiem, wsypać przesianą mąkę. Ciasto wyjdzie nie za rzadkie nie za gęste.
Wylać ciasto na patelnię, obsypać papryką i wędliną, usmażyć na niewielkim ogniu, przewrócić na drugą stronę, położyć plasterki sera, również usmażyć pod przykryciem. Podawać z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 16.02.2012 08:45
fajne
angelika14 24.04.2011 17:25
super wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak