Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZPINAK NA GĘSTO

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 0,5 KG ŚWIEZY LUB MROŻONY
czosnek 2 ZĄBKI
sól i pieprz DO SMAKU
śmietana 1 duża
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: SZPINAK NA GĘSTO

Szpinak jesli swieży myjemy , jak mrożony rozmrażamy. Siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej. Dodajemy wycisnięty przez praskę czosnek i dusimy. Przyprawiamy. Powoli dodajemy śmietanę. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.08.2011 23:51
Bardzo lubię taki szpinak.
jasiek 10.02.2011 19:22
ja dodaje serek
slomka86 04.10.2010 16:50
musze kiedyś spróbować...
alinka45 15.09.2010 09:50
fajne
Ewa98 10.09.2010 22:34
pychotka !
noculos 04.07.2010 18:57
szybki, prosty przepis na szpinak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak