Sposób przygotowania

puree ziemniaczane przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wystudzić .
potem dodac do niego make i jajko i szczypte soli i dokladnie zagniesc ciasto .
uformowac walec pokroic w plastry o grubosci 2 cm .delikatnie rozgniesc na kazdy kawalek nalozyc truskawke i lyżeczke cukru.uformować kształtna kulę , zagotować 2 litry wody dodac odrobine soli .knedle gotowac do wyplyniecia .na patelni rozgrzac oliwę. dodac bulke tarta i chwile podsmazyc . knedle podawac na goraco , przed podaniem posypac je ta bulka tarta i odrobina cukru:) smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    pomyslowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pomysłowe tak na szybko
  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    z puree? skorzystam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ciekawie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !