Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos myśliwski

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 50 dag
cebula 2 szt.
papryka czerwona 2 szt.
olej 2 łyżki
przecier pomidorowy 600 ml
ogórki kiszone 2 szt.
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos myśliwski

Mięso pokrój w plastry, następnie w małą kostkę. Cebulę pokrój w piórka i posiekaj czosnek, a następnie podsmaż wszystko na oleju. Kiedy cebula się zeszkli, dorzuć mięso i smaż wszystko przez około 5 minut. Potem przełóż mięso do garnka i dolej przecier pomidorowy. Całość duś na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Kiedy mięso będzie miękkie, dodaj pokrajaną w paseczki paprykę, ogórki pokrojone w talarki. Dopraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 06.02.2011 10:28
jak dla mnie - idealny:)
MAŁGORZATA108 05.02.2011 19:27
Dla mnie musi być bardzo pikantny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak