Sposób przygotowania

Rybę umyć, ponacinać skośnie skórę, oprószyć solą i pieprzem, włożyć do brytfanny, polać połową oliwy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i upiec. Rodzynki i migdały lekko zrumienić na pozostałej oliwie. Pomidory pokroić i udusić w tłuszczu w którym smażyły sie rodzynki, przetrzeć prez sito, przyprawić do smaku. Upieczoną rybę ułożyć na półmisku, polać sosem i posypać smażonymi migdałami i rodzynkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam ryby
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Ryba z rodzynkami to dla mnie cos nowego..zaciekawił mnie ten przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiego jeszcze nie jadłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takiego nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !