Sposób przygotowania

Ryż zalać w rondlu 1 szklanką zimnej wody, zagotować, następnie wlać gorące mleko i ugotować do miękkości, odstawić i wystudzić. Żółtka utrzeć do białości z masłem, cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z ryżem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pokrojone na plasterki jabłka, wymieszać. Bialka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem i delikatnie przemieszać. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem z cynamonem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Idealne dla dzieciaków.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !