Sposób przygotowania

Wołowinę opłukałam i osuszyłam. Pokroiłam w niezbyt duże kawałki i partiami zrumieniłam na suchej, teflonowej patelni po czym przełożyłam do garnka. Na patelnię wlałam 2-3 łyżki oleju i zeszkliłam 3 obrane i pokrojone w kostkę cebule, dodałam do mięsa. Owoce suszone - mieszanka moreli, śliwek, rodzynek i żurawiny, razem ok. 1-1,5 szkl. - pokroiłam nieco drobniej, dodałam do mięsa. Wlałam ok. 1/2 l wody, dosypałam 1 czubatą łyżeczkę papryczki chili suszonego (całe papryczki są suszone i kruszone na nieduże kawałeczki). Gulasz dusiłam na małym ogniu ok. 1,5-2 godzin. Mniej więcej w połowie duszenia wkruszyłam do garnka 2 nieduże kromki suchego razowego żytniego chleba i dolałam 3 łyżki sosu sojowego 0 chleb całkiem się rozpadł i zagęścił sos. Gdy mięso zmiękło doprawiłam jeszcze całość niewielką ilością pieprzu ziołowego i soli. Podałam z ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    super i ładne zdjecia.
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Nie wiem jak u was ale ja mam iągle kłopot z kupnem chleba razowego....ale może mi się kiedyś uda , bo przepis extra!
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja mam dobrze bo na osiedlu mam sklepik, do którego przywożą bardzo różne chleby z małej, prywatnej piekarni - razowe są do wyboru, do koloru
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Jak zawsze znakomita prezentacja... Taki gulasz mogłabym jeść nawet kilka razy w tygodniu:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !