Sposób przygotowania

przygotowac w naczyniu wodę zakwaszoną sokiem z cytryny.gruszki pokroic w cwiartki, usunac nasiona,wkładać do naczynia z wodą, po to by nie zczerniały. w garnku włożyć pozostałe składniki i zagotować.dodać osączone gruszki i gotować do miękkości.nakładać do słoików i uzupełniać do 3/4 wysokosci. pasteryzować 20 minut. są pyszne, potem można je podawać na wiele sposobów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    jak na takie proporcje to strasznie dużo octu :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    octu jest tyle ile ma byc.robie ten przepis od lat i zawsze wychodzą dobre!
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    na pewno są dobre:)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super!
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    super na zimę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    świetne
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    nie jadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    musż być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo lubię takie gruszki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    świetny sposób na gruszki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    zrobię na zimę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam gruszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !