Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa po chińsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 50 dag
olej arachidowy 1 łyżka
sos sojowy 2 łyżeczki
czosnek ząbki 2 szt.
cukier 1 łyżeczka
sezam 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa po chińsku

Na suchej patelni uprażyć ziarna sezamu. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Rozgrzać olej arachidowy w woku lub na dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażyć na nim czosnek, aż brzegi zaczną brązowieć, około 20 sekund. Dodać fasolkę i obsmażać mieszając, aż zaczynie mięknąć, około 5 minut. Wmieszać cukier i sos sojowy. Nadal mieszając gotować przez kilka minut, aż fasola osiągnie pożądany stopień miękkości. Fasolkę przed podaniem posypać uprażonymi ziarnami sezamu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 07.10.2011 17:21
uwielbiam proste potrawy, są najsmaczniejsze
aguus 06.02.2011 11:30
ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak