Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
papryka czerwona 2 szt.
ogórek kiszony 2 szt.
pieczarki 1/2 kg
cebula 2 szt.
przecier pomidorowy 400 ml
pietruszka zielona 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow

Mięso kroimy w plastry i potem w paseczki (wzdłuż włókien), nie solimy! Przesmażamy na tłuszczu, dodajemy cebule pokrojoną w piórka, teraz solimy, podlewamy wodą i dusimy prawie do miękkości, dodajemy w takiej kolejności - paprykę pokrojoną w cienkie paseczki, pieczarki - w paseczki, ogórki w paseczki.
Gdy wszystko jest miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, zagęszczamy wodą rozmieszaną z mąką, dosmaczamy i na koniec garść zielonej pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 05.10.2011 17:27
dobre
marcia71 30.06.2011 12:22
po północy na weselu
Sarenka 01.04.2011 08:32
Konkretne jedzonko
jasiek 08.02.2011 21:47
ja dodaje ogórki konserwowe zamiast kiszonych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak