Sposób przygotowania

Pałeczki z kurczaka umyć i osuszyć. Usunąć z nich kość. Przygotować marynatę: wymieszać sos sojowy, oliwę z oliwek, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę pieprzu cytrynowego, 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Do marynaty dodać mięso, wymieszać i odstawić na 12 godzin do lodówki.

Przygotować farsz: pieczarki umyć pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, pokrojoną w kostkę cebulę, pora pokrojonego w półplasterki i fasolę pokrojoną w na drobniejsze części. Wszystko razem podsmażyć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić i wymieszać z białkiem.

Pałeczki nadziewać przygotowanym farszem i układać w naczyniu żaroodpornym (można spiąć wykałaczką, ale moim zdaniem nie jest to konieczne). Naczynie wstawić do piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Spróbuj również

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Bardzo apetycznie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    suuuper
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !