Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 szt.
cebula 1 szt.
grzyby suszone 1 szklanka
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
śmietana 18-procentowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby dokładnie umyć i namoczyć co najmniej na 2 godz w zimnej wodzie. Włoszczyznę i cebulę pokroić w cienkie słupki lub zetrzeć na grubej tarce, grzyby na cienkie paseczki. Warzywa i grzyby lekko posolić, poddusić na maśle ok 20 min. Zalać zimną wodą (ok 1,5 l), włożyć listek laurowy. Gotować na malutkim ogniu aż grzyby będą miękkie.
Śmietanę zahartować dodając szczyptę soli i 3 - 4 łyżki zupy (wymieszać). Dodać do zupy, zagotować. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z makaronem nitki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 29.09.2012 08:01
pycha
[email protected] 19.06.2012 18:34
smaczne
[email protected] 19.06.2012 18:34
smaczne
Angelika10 21.06.2011 20:50
Pyszna.
angelika14 23.04.2011 10:42
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak