Sposób przygotowania

Kanie marynuję takie malutkie - same, nie rozłożone jeszcze łebki - są pyszne!

Sałatę pokroiłam w cienkie paseczki. Tak samo umytą i oczyszczoną z pestek paprykę oraz szynkę. Dodałam posiekaną zieleninę i oprószyłam lekko przyprawami. Dodałam kilka osączonych z zalewy i pokrojonych w paski kań - kilka zostawiłam do przybrania.
Jogurt wymieszałam z majonezem i 1 łyżeczką zalewy z grzybów - doprawiłam solą i pieprzem. Polałam sałatkę już na talerzach, przybrałam resztą kań pokrojonych na ćwiartki.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Sałatka z marynowanymi kaniami - coś nowego i jestem bardzo ciekawa jak smakują:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    smakują jak marynowane grzyby :-) są jędrne i dość chrupkie bo nie gotuję ich długo, nie maja takiej \"śliskości\" jak np. marynowane opieńki czy podgrzybki...ja je bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    ciekawy przepis
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    WARTE SPRÓBOWANIA
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda zachęcająco;]
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ostatnio miałam przyjemność pożreć (!! z ogromnym apetytem) kilka młodych, usmażonych kani. Były tak pyszne, że do tej pory ślinię się na same ich wspomnienie. Oj, zjadłabym taką sałatkę :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ja też bym chętnie zjadła :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !