Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Modra kapusta

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt.
jabłko 1 szt.
ogórek kiszony 2 szt.
cebula 1 szt.
ocet 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Modra kapusta

Kapustę szatkujemy i wrzucamy do wrzącej osolonej wody, gotujemy 3-4 minuty. Następnie zakwaszamy octem i zagotowujemy. Odlewamy na sitko. Ścieramy do wystudzonej kapusty jabłuszko i ogórki na grubej tarce oraz drobno posiekaną cebulkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 19.05.2012 15:05
klasyczny, a a zarazem pyszny
angelika14 19.05.2012 15:05
klasyczny, a a zarazem pyszny
Adamorek 14.08.2011 16:57
uwielbiam czerwona kapustę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak