Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce z karkówki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
mielone wieprzowe 0,70 kg
pieczarki 0,50 kg
cebula 2 szt
sól 1 łyżka
pieprz mielony 1 łyżeczka
papryka 2 łyżki
delikat do mięs 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 5 ziaren
pieprz ziarnisty 10 ziarenek
folia aluminiowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce z karkówki

Karkówkę pokroć na płaty, rozbić (tak, żeby nie podziurawić).Posypać przyprawami i odłożyć na 30 min. Mięso mielone wymieszać z podsmażoną cebulką i pieczarkami. doprawić solą i pieprzem. Pokroić drobniutko natkę pietruszki i dodać do mięsa. Wymieszać dokładnie. Nałożyć na płaty karkówki i ciasno zwinąć.Otoczyć w papryce. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do gotującej sie wody z listkiem laurowym, pieprzem ziarnistym i zielem angielskim. Gotować ok. 45 min. Sos przygotować zgodnie z przepisem. Podawać z ziemniaczkami i sałatką z buraczków lub z pieczywem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 16:06
Dla mięsożerców.
Ewelina38 24.05.2011 20:07
świetne do ziemniaczków
anemon 02.04.2011 07:40
Brzmi bardzo apetycznie.
owca441 12.03.2011 19:59
pyszne
MAR3STA 27.02.2011 09:59
zachęcajace;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak