Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ze śliwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szklanki
cukier puder 1 szklanka
jajko 2 szt
margaryna 1 szt
cukier waniiowy 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
gęsta śmietana 2 łyżki
śliwki 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ze śliwkami

Margarynę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ucieramy robotem na puch. Dodajemy cały czas ucierając po jednym jajku i śmietanę. Gdy składniki się połączą, siejemy przez sito mąkę z proszkiem, i wyrabiamy ciasto. Gotowe wykładamy na średniej wielkości blaszkę. Śliwki bez pestek, obtoczyć bułką tartą i położyć na ciasto. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Temperatura pieczenia: 180C
Czas pieczenia: 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 13.03.2013 14:21
naprawde bardzo smacznie
tomek18 20.11.2011 09:33
świetne ciasto
iknkirke 26.07.2011 14:06
pycha
marta1371 25.05.2011 18:26
Smaczne ciasto
bercik1 13.05.2011 10:52
musi być wspaniale
IlonaAlbertos 12.05.2011 14:34
Uwielbiam je.
Mariposas 13.02.2011 21:10
bardzo lubię ciasto ze śliwkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak