Sposób przygotowania

Zagotować wywar warzywny z pokrojona kiełbasą, dodać posiekany żabek czosnku, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy, wlać dobrze wymieszany żurek, zagotować dodać soli i cukru. Wymieszać śmietanę z mąką, wlać łyżkę wazową żurku, wymieszać, połączyć z resztą zupy, doprowadzić prawie do wrzenia. Do talerzy włożyć pokrojone ugotowane na twardo jajko i zalać żurkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    Robię taki sam. Bardzo podoba mi się w nim, że nie jest pracochłonny :) a jest pyszny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pyszny żurek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !