Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek na kiełbasie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 3 szkl
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 łyżeczka płaska
czosnek 1 ząbek
cukier 1 łyzeczka
biała kiełbasa 1/2 szt
wędzona kiełbasa 1/2 szt
żurek 2 szkl butelka
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: żurek na kiełbasie

Zagotować wywar warzywny z pokrojona kiełbasą, dodać posiekany żabek czosnku, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy, wlać dobrze wymieszany żurek, zagotować dodać soli i cukru. Wymieszać śmietanę z mąką, wlać łyżkę wazową żurku, wymieszać, połączyć z resztą zupy, doprowadzić prawie do wrzenia. Do talerzy włożyć pokrojone ugotowane na twardo jajko i zalać żurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.05.2012 23:23
pyszny żurek
bursztynek 01.03.2012 19:19
Robię taki sam. Bardzo podoba mi się w nim, że nie jest pracochłonny :) a jest pyszny!
Roman5 12.02.2011 12:09
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak