Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ukiszony barszcz buraczany 2 szkl
zalewa z kiszonych ogórków 2 szkl
śmietana 18 proc 1 szkl
kasza manna 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 szt
sól
pieprz
siekany koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik

Barszcz połączyć z zalewą od ogórków, zagotować, doprawić sola i pieprzem. Kaszę mannę rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej wody, wlać do wrzącej zupy i gotować 5 minut. Odstawić zupę do ostudzenia, dodać śmietanę, wymieszać, dodać posiekane jaja na twardo oraz koper i wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 11.02.2011 09:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak