Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szkl
margaryna 9 łyżek
mak 1 szkl
drożdże 2 dag
cebula 2 szt
jaja 4 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: cebulak

Drożdże zalać ciepłą wodą, wymieszać. Mąkę wsypać na stolnicę, dodać drożdże, mak, obraną i posiekaną cebulę, 3 jajka oraz przyprawić solą i pieprzem, zagnieść ciasto. Podsypując je mąką rozwałkować na grubość 1 cm i wycinać kwadraciki, smarować je ubitym z 1 łyżką wody jajkiem i piec na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 11.02.2011 09:06
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak