Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jasznik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
Kwas burakowy 1/2 l
wywar z wloszczyzny 1/2 l
śmietana 1/2 szkl
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
fasola Jaś 1 szkl
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: jasznik

Ugotować jaja na twardo, kwas buraczany i wywar z włoszczyzny zagotować, dodać rozprowadzoną mąkę i masło, doprawić do smaku sola i pieprzem. Ułożyć na talerzu połówki jaj na twardo białkiem do góry i dosypać po dużej łyżce ugotowanej fasoli, zalać wrzącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 10.02.2011 06:12
wydaje sie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak