Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki inaczej.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6 szt
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
kakao 2 łyżki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
polewa czekoladowa 2 szt
wiórka kokosowe 150-200 g
dżem 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki inaczej.

Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodawać po żółtku i delikatnie połączyć.Na koniec dodać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać. Wlać do prostokątnej formy. Piec w temp.180stopni Czas pieczenia 25-30minut.

Zimny biszkopt przekroić na pół, posmarować dżemem, złożyć. Pokroić na kwadraty lub prostokąty,oblać polewą czekoladową i obtoczyć w wiórkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 15.01.2014 12:00
nie przepadam za kokosem, ale chętnie porcyjke bym zjadał
Dorian 03.10.2013 00:27
pyszne kokosanki
Poison1988 12.12.2012 10:30
ajjj za mną już od kilku dni chodzą takie - pycha!
Iwusia 19.09.2011 23:30
ciekawe
Ewa109 23.11.2010 22:52
Warte wypróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak