Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą i delikatnie przemieszać. Połowę ciasta przełożyć do przygotowanej formy. Do drugiej połowy dodać kakao, wymieszać i wyłożyć na ciasto jasne. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 min w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Mój synek uwielbia takie proste ciasta , chyba mu upiekę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    zawsze ladnie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !