Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto dwukolorowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
mąka 1,5 szkl
cukier puder 1 szkl
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier waniliowy 2 łyzeczki
kakao 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto dwukolorowe

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą i delikatnie przemieszać. Połowę ciasta przełożyć do przygotowanej formy. Do drugiej połowy dodać kakao, wymieszać i wyłożyć na ciasto jasne. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.01.2014 09:21
pyszne ciasto
kate.500 16.01.2014 18:07
zawsze ladnie wyglada
Motorek 12.07.2012 09:16
pycha
przejs 11.10.2011 00:13
Mój synek uwielbia takie proste ciasta , chyba mu upiekę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak