Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy cielęce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 12 plastrów
cebula 1 szt
mąka 1 1/2 łyżki
oliwa 2 łyżki
rosół z kostki 1 szkl
sól
pieprz
cielęcina 60 dag od szynki

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy cielęce

Cielęcinę oczyścić, pokroić na 12 kawałków, każdy owinąć w plaster wędzonego boczku, spiąć wykałaczką. Oprószyć kotlety mąką, smażyć z dwóch stron na rozgrzanej oliwie, dodać obraną i posiekaną cebulę i dusić pod przykryciem około 5 minut, mięso wyjąć. Do pozostałości dodać łyżkę mąki, kiedy się spieni, dolać szklankę rosołu z kostki, wino i ponownie włożyć zrazy, dusić dopóki mięso nie będzie miękkie, przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 10.02.2011 06:11
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak