Sposób przygotowania

Utrzyj lub zmiksuj masło z cukrem na puszystą masę. Dodaj kakao i kawę, wymieszaj, dodaj mąkę, sodę i proszek i wymieszaj. Albo dodaj wszystkie sypkie składniki naraz i zmiksuj. Ciasto powinno być miękkie i lepkie. Nabieraj łyżeczką kawałek ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformuj dłońmi kulkę i ułóż, lekko spłaszczając, na blasze wyłożonej papierem do wypieków lub silikonową matą.
Zachowaj odstępy, na blasze mieści się około 12-15 takich ciastek. Piecz w 170ºC przez 15 minut. Ja miałam włączoną dolną i górną grzałkę piekarnika i wstawiłam na raz dwie blachy. Ciasteczka na górnym poziomie pięknie popękały, a na dolnym były gładkie. Sama zdecyduj jaki efekt chcesz osiągnąć i włóż blachę na odpowiedni poziom piekarnika.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam czekoladowe ciasteczka :))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ela_48

    Tak bardzo lubie ciacha czekoladowe :P Miami :) Wszedzie szukam podobnego przepisu do takich jak są w cukierni Sowa... :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super ciastka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !