Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sandacz w sosie pikantnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
kapary 1 łyżka
korniszony 2 łyzki
musztarda 1 łyżka
sól
cukier
podgrzybki 1 łyżka marynowane
natka pietruszki 1 łyżka siekana

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz w sosie pikantnym

Sandacza odpowiednio oczyścić, sprawionego bez głowy polać białym winem, dodać posiekaną pietruszkę, posolić i gotować około 25 minut. W garnku rozpuścić masło, dodać mąkę, chwile smażyć, dodać przecier, słodkie wino, pół szklanki wywaru z ryby i sok z cytryny, zagotować, dodać musztardę, posiekane kapary, oliwki, korniszony i podgrzybki, doprawić solą i cukrem, wszystko zagotować. Tak przyrządzonym sosem polać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 09.02.2011 06:17
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak