Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka po prowansalsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,2 kg
cukinia 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
cebula 1 szt.
czosnek ząbki 2 szt.
pomidor 4 szt.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
oliwa 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka po prowansalsku

Pokrojone żeberka natrzyj solą, pieprzem i ziołami. Na patelni na oliwie obsmaż pół plasterki cukinii, ćwiartki cebuli i pomidorów, kawałki papryki. Dopraw. Na tym ułóż mięso, obok całe główki czosnku. Piecz 40 min. w temp. 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak