Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier Malibu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 15 dag
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
mleko skondensowane słodzone 1 puszka
wódka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Likier Malibu

Wiórki wsypać do 1,5l słoja, zalać wódką i odstawić na kilka dni (ok.5dni do tygodnia) żeby alkohol przeszedł kokosem;) Alkohol ma być szczelnie zamknięty żeby nie wywietrzał;) od czasu do czasu wstrząsnąć. Po kilku dniach wiórki odsączyć przez gazę. Oba rodzaje mleka w osobnym naczyniu połączyć ze sobą, po czym wymieszać z płynem alkoholowym.
Przechowywać w lodówce. Podawać schłodzone.
p.s. Odsączone wiórki nie wyrzucać! Można je wykorzystać do ciasta lub zrobić trufelki kokosowe.
Z podanej ilości składników wychodzi ponad litr kokosowego likieru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata61 19.01.2013 15:13
Lubię kokos i bardzo spodobał mi się twój pomysł :)
Agnieszka/picola 06.01.2012 22:48
dobre
Agnieszka/picola 06.01.2012 22:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak