Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane udka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka 6 szt
pieczarki 0,5 kg
cebula 3 szt
przyprawa delikat czerwona
sól
pieprz
mięso mielone 250 g
Kurczak panier do drobiu Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane udka

Skórę z udek ściągnąć odciąć końcówkę nogi. Oddzielić mięso od kości (skórę zostawić do napełnienia farszem). Mięso zemleć. Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmażyć (osobno). Przyprawić \"delikatem\", solą i pieprzem. Dodać mięso mielone, wymieszać. Farszem wypełnić skórę, końcówkę zaś podwinąć. Całość dobrze opanierować. Smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 10.10.2011 21:55
muszę wypróbować
ilka_86 14.08.2011 09:14
bardzo apetyczne
owca441 16.05.2011 17:47
super
Mirosława5 20.03.2011 19:19
pycha!!!
teresa18 13.02.2011 16:24
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak